Saaremaa meistrivõistlused võitis Vaiko Vooremaa

Nädalavahetusel peeti Saaremaal Orissaares jääpurjetamise Saaremaa meistrivõistlused klassidele DN, Ice-Optimist ja Monotüüp XV. DN täiskasvanute klassis võidutses Vaiko Vooremaa ning juunioride seas Kevin Grass. Noorte jääpurjekal Ice-Optimist sõitis end kullale Keith Luur. Monotüüp XV klassis sõitsid end kullale Meelis Saarlaid ja Urmas Kruusmägi.
Võistlusel osales 36 jääpurjetajat Eestist. Kahe päeva jooksul peeti sobivas purjetuules ära 10 võistlussõitu kõikides klassides. Laupäeval puhus tuul 5- 8m/s ja pühapäeval oli tuul nõrgem 1-3 m/s.

DN klassis võidutses Haapsalu jääpurjetaja Vaiko Vooremaa. Teise koha sai Pärnu Jahtklubi jääpurjetaja Jaan Akermann ja kolmanda koha sai samuti Pärnu Jahtklubi jääpurjetaja Mihkel Kosk.

DN juunioride klassis läks esikoht Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetaja Kevin Grassile. Teise koha sai Pärnu Jahtklubi jääpurjetaja Johannes Puusepp ja kolmanda Tartu Jahtklubi Merikotka jääpurjetaja Eigo Helimets.

Klassis Ice-Optimist tuli Saaremaa meistriks Pärnu Jahtklubi jääpurjetaja Keith Luur. Teise koha sai Tallinna Jahtklubi jääpurjetaja Sten-Markus Andersson ja kolmanda Tallinna Jahtklubi jääpurjetaja Melvin Aasav.

Klassis Monotüüp XV läks esikoht Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetajatele Meelis Saarlaiule ja Urmas Kruusmäele. Teise koha sai Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetajad Ott Kolk ja Ott Oolup. Kolmas koht läks samuti Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetajatele Taavi Välisonile ja Priit Saarlaiule.

Järgmisel nädalavahetusel heitlevad jääpurjetajad Eesti meistritiitlile.

Tulemused:
Saaremaa MV 2015