DN-klassi jääpurjetamise EM-il jätkab kuldgrupis neli eestlast

EM-i eelsõitudega alustati plaanipärasel ajal kell 10.30 hommikul. Esialgsest saja neljakümmne kuuest EM-ile registreerunud võistlejast alustas Võrtsjärvel võistlemist 126 sportlast, kes jagati hooaja tulemuste põhjal tugevuse järgi kolme gruppi, millest tugevaimas ehk kuldgrupis alustasid ka 33 hooaja edetabeli parimat. Eelsõitude süsteemis alustas esimesena nõrgima asetusega pronksgrupp, millest 12 paremat pääses edasi paremuselt järgmisse hõbegruppi, kust omakorda 12 paremat jõudis välja tugevaimasse kuldgruppi.

Kuldgrupis jõudis pärast kolme tänast sõitu eestlaste hulgas kõrgeimale kuuendale kohale Jaan Akermann Pärnu Jahtklubist 32 punktiga, üheksandal kohal on Vaiko Vooremaa Kalev Jahtklubist 47 punktiga. Kuldgrupi liider on Karol Jablonski Poolast 4 punktiga, üheksa punktiga jääb maha poolakas Michal Burczynski ning kolmandal kohal on lätlane Madars Alvikis 21 punktiga.

Kokku jätkab kuldgrupis 4 eestlast. Lisaks Jaan Akermannile ja Vaiko Vooremaale jätkavad kuldgrupis veel 33. kohal Kevin Grass (SMS), 35. kohal Hardi Laurits (JK-MK). Kuldgrupis võistleb EM-i parimate kohtade eest 45 sportlast.

Hõbegrupis jätkab homme sõitusid 39 sportlast, nende hulgas viis eestlast, kellest 7. kohal on Rene Riim (SMS). Pronksgrupi 42. võistleja hulgas jätkab homme võistlust 2 Eesti purjetajat.

Tulemused 1.päev