European Championship 2017 Monotype-XV tulemused

Rootsis Fiskebodas, kaunil Hjälmareni järvel peetud jääpurjetamise Monotüüp XV klassi Euroopa meistrivõistlustel võitsid Eestile pronksmedali Olev Oolup ja Andrus Padu.
Euroopa meistriteks tulid venelased Vadim Bikler ja Alex Vostronosov ning hõbedale nende kaasmaalased Oleg Vasilev ja Denis Karelskii.

Märgilise tähtsusega oli ka eestlaste võistkondlik esikoht tugevate Vene ja Poola võistkondade ees.

Eestist käis Euroopa meistrivõistlustel kuus võistkonda koos treeneri Vello Jürjoga. Teiste eestlaste kohad: Ott Kolk – Juhan Kolk 6., Indrek Aavik – Erik Riim 8., Meelis Saarlaid – Urmas Kruusmägi 13., Ants Haavel – Andrias Sillaste 20. ja Priit Saarlaid – Taavi Välisson 23.

Monotüüp XV Euroopa meistrivõistlusi on korraldatud alates 1933. aastast. Monotüüp XV on suur kahemehekelk, mis on väga tehniline alus ja nõuab erilist tähelepanu ning tipposkusi. Ilma liialduseta võib seda nimetada “jääpurjetamise vormel 1-ks”. Võistlusrajal on kiirused kuni 120-130 km/h. Eestlased on 13 korral tulnud Euroopa meistriks, viimati Ott Kolk – Juhan Kolk 2016. aastal.

A-grupi tulemused

B-grupi tulemused

Pildigalerii – Jaak Nirgi