Eestlased võitsid Monotüüp-XV jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlustelt hõbe- ja pronksmedali

Euroopa meistrivõistlused Rootsis, Sandvikenis Storsjörni järvel olid eestlaste jaoks edukad. Indrek Aavik ja Siim Valgre võitsid hollandlaste Bouw van Wijk ja Wiebe de Witte järel teise koha. Kolmanda koha said samuti Eesti jääpurjetajad Joosep Laus ja Karl Lember. Esikohast jäi eestlastel puudu 7 punkti.

“Esimene võistluspäev algas meie jaoks võrdlemisi keeruliselt. Pidime ümber vahetama uisud ning muutma ka paadi seadistust oludele vastavaks. Iga sõiduga läks tulemus aina paremaks ning leidsime enda rütmi. Teisel päeval tuul keerutas rohkem ja olud jääl olid vesisemad,” sõnas Valgre lisades, et seekord tuli siiski tunnistada hollandlaste paremust.

“Meil on pronksmedali üle väga hea meel – saime kahel päeval teha kokku 9 väga tugevat sõitu. Paadi kiirus andis juba esimesel päeval lootust, et lõpetame esikolmikus, kuigi tuuli oli teisel päeval väga muutlik,” kommenteeris võistlust Joosep Laus.

Eestist osales võistlustel 4 paatkonda. Ott Kolk ja Andrus Padu lõpetasid 5. kohaga ning Juhan Kolk ja Niklas Jansson 7.kohaga. Kokku osales Monotüüp-XV jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlustel 26 paatkonda.

Indrek Aavikul ja Siim Valgrel õnnestus võita pronksmedal ka samal nädalal peetud Code-Zero Cupil. Joosep Laus ja Karl Lember saavutasid neljanda koha, Juhan Kolk ja Niklas Jansson said seitsmenda koha ning Ott Kolk ja Andrus Padu 21. koha.

Järjekordselt võitis Eesti meeskond “Kuldse uisu” meeskondliku karika.

Järgmine rahvusvaheline suurvõistlus Eesti jääpurjetajate jaoks toimub 18 – 25. veebruaril, mil selguvad Euroopa meistrid DN klassi jääpurjetamises.

36. Monotype-XV Euroopa Meistrivõistluste tulemused
Code-Zero Cup MXV 2023 tulemused

Kokkuvõtte tegi: Marek Lentsius, Eesti Jääpurjetamise Liit