Jääpurjetamises selgusid Pärnumaa meistrid

Nädalavahetusel peeti Saaremaal Orissaares jääpurjetamise Pärnumaa meistrivõistlused klassidele DN, Ice-Optimist ja Monotüüp XV. DN täiskasvanute klassis võidutses Argo Vooremaa ning juunioride seas Rasmus Maalinn. Noorte jääpurjekal Ice-Optimist sõitis end kullale Sten-Markus Andresson. Monotüüp XV klassis sõitsid end kullale Ott Kolk ja Juhan Kolk.
Hooaja esimesel edetabeli võistlusel osales sel aastal 28 jääpurjetajat Eestist ja 4 Lätist. Kahe päeva jooksul peeti sobivas purjetuules ära 5 võistlussõitu klassile DN ja Monotüüp XV, 7 võistlussõitu klassis Ice-Optmist.

DN klassis võidutses Haapsalu jääpurjetaja Argo Vooremaa. Teise koha sai Tartu Jahklubi Merikotka jääpurjetaja Marek Lentsius ja kolmanda koha sai Pärnu jahtklubi jääpurjetaja Jaan Akermann.

DN juunioride klassis läks esikoht Pärnu Jahtklubi jääpurjetaja Rasmus Maalinnule. Teise koha sai Tartu Jahklubi Merikotka jääpurjetaja Eigo Helimets ja kolmanda koha sai Pärnu Jahtklubi jääpurjetaja Johannes Puusepp.

Klassis Ice-Optimist tuli Pärnumaa meistriks Tallinna Jahtklubi jääpurjetaja Sten-Markus Andresson. Teise koha sai Pärnu Jahtklubi jääpurjetaja Markus Kostabi ja kolmanda koha sai Pärnu Jahtklubi jääpurjetaja Karl Luhar.

Klassis Monotüüp XV läks meistritiitel Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetajatele Ott Kolk ja Juhan Kolgile. Teise koha said Hiiuma jääpurjetajad Vello Jürjo ja Andrus Padu. Kolmanda koha saavutasid Tallinna jääpurjetajad Ants Haavel ja Andrias Sillaste.

Tulemused:
Tulemused Ice-Optimist

Tulemused DN

Tulemused Monotüüp XV

10653326_1104641749576337_1394168582423904021_n
Lisatud fotol: Rasmus Maalinn C-20
Foto autor: Kalmer Saar