DN-klassi jääpurjetamise MMil jätkab kuldgrupis neli eestlast

MM-i eelsõitudega alustati plaanipärasel ajal kell 10 hommikul. Võistlemist alustas Rootsis Glani järvel sada kuuskümmend sportlast, kes jagati hooaja tulemuste põhjal tugevuse järgi kolme gruppi, millest tugevaimas ehk kuldgrupis alustasid ka 38 hooaja edetabeli parimat. Eelsõitude süsteemis alustas esimesena nõrgima asetusega pronksgrupp, millest 12 paremat pääses edasi paremuselt järgmisse hõbegruppi, kust omakorda 12 paremat jõudis välja tugevaimasse kuldgruppi.

Eesti sõitjatest näitas eelsõitudes üles suurt südikust Hardi Laurits Tartu Jahtklubi Merikotkast, kes sõitsid end hõbegrupist välja kuldgruppi.
Kuldgrupi jõudis pärast kolme tänast sõitu eestlaste hulgas kõrgeimale teisele kohale Vaiko Vooremaa 11 punktiga. Kuldgrupi liider on Michal Burcynzki Poolast 11 punktiga ning kolmandal kohal on lätlane Matiss Alvikis 12 punktiga.

Kokku jätkab kuldgrupis 4 eestlast. Lisaks Vaiko Vooremaale jätkavad kuldgrupis veel 12. kohal Jaan Akermann, 17. kohal Argo Vooremaa, 29. kohal Hardi Laurits. Kuldgrupis võistleb MM-i parimate kohtade eest 53 sportlast.

Hõbegrupis jätkab homme sõitusid 52 sportlast, nende hulgas 7 eestlast, kellest 1. kohal on Kevin Grass. Pronksgrupi 55 võistleja hulgas jätkab homme võistlust 1 Eesti jääpurjetaja.

Tulemused