Jääpurjetajad lähevad medaleid jahtima

Pühapäeval Haapsalu Eeslahel algavatel DN-klassi jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel stardib Eestist 21 sportlast. Pärnu jahtklubi esindavad Mati Hool, Jaan Akermann, Karl-Hannes Tagu, Mihkel Kosk, Meelis Kosk, Martin Aljaste, Johannes Puusepp, Karl-Robert Trink, Johanna Saareke ja Oskar Seeman.

Haapsalust lähevad tiitlivõistlustele Vaiko Vooremaa, Argo Vooremaa, Toivo Aardemaa ja Valdo Pärtel. Tartu klubist Merikotkas Gert Skatškov, Marek Lentsius, Hardi Laurits ja Eigo Helimets ning Saaremaa merispordiseltsist Risto Riim, Rene Riim, Kevin Grass.

Algselt Poolasse planeeritud, kuid eile lõuna ajal Eestisse üle toodud tiitlivõistlustel selgitatakse kõigepealt maailmameister ja seejärel võisteldakse Euroopa meistri tiitlile.

“Jää Haapsalu lahel on piisavalt paks ja ilma lumeta, seega on head tingimused suurvõistluste läbiviimiseks,” kõneles Eesti Jääpurjetamise Liidu peasekretär Jaan Akermann. “Kokku stardib nädala kestvatel tiitlivõistlustel 220 sportlast 18 riigist, neist maailma edetabeli 38 paremat on kindlustanud endale koha kuldlaevastikus. Ülejäänud sõitjatest sõelutakse välja 12 roolimeest, kes pääsevad eliitseltskonda medaleid jahtima.”

Väärib märkimist, et Eesti sportlastest on teenekaim mitmekordne Euroopa meister Vaiko Vooremaa ja pärnakate parim saavutus on Karl-Hannes Tagu MMi tunamullu võidetud hõbemedal.

Pärnu Jahtklubi tiimi staažikaim jääpurjetaja on Mati Hool, kes startis esimest korda maailmameistrivõistlustel juba 1988. aastal Leningradis. Pärnu Jahtklubi noorimad roolimehed on tiitlivõistlustel Johanna Saareke ja Oskar Seeman.

Eesti koondise taustajõudude tööd MMil ja EMil juhivad Eesti Jääpurjetamise Liidu esindajad Alari Akermann Pärnust ja Rain Riim Saaremaalt.