Vaiko Vooremaa sai DN-klassi MM-il pronksi.

Rootsis jätkusid täna DN-klassi maailmameistrivõistluste võistlussõidud suurepärastes oludes. Hommikul tervitas võistlejaid ja korraldajaid päike ning siledal ja tugeval jääl puhus tuul purjedesse kiirusega 8-13 m/s. Need olud võimaldasid kuld- ja pronksgrupile anda neli starti ja hõbegrupile pidada kolm võistlussõitu igaüks pikkusega ca 25 minutit. Maailmameistritiitli DN-klassis pälvis Karol Jablonski Poolast, edukaima eestlasena lõpetas MMi kolmandana Vaiko Vooremaa Kalev Jahtklubist. 2016.a DN-klassi maailmameistritiitli tiitli sai poolakas Karol Jablonski seeriaga 6-3-4-(20)-2-2-2 ja 19 punktiga. Poolakad võtsid MMil kaksikvõidu ning hõbemedali väärilise seeria tegi Michal Burczynski 3-7-1-2-5-6 ja 26 punktiga. Temast 2 punkti jäi maha Vaiko Vooremaa seeriaga 4-1-6-(7)-4-4-7 saades pronksmedali. Eilsete sõitude põhjal 17. kohalt alustanud Argo Vooremaa Kalev Jahtklubist jõudis täna esikümnesse kaheksandale kohale. Kuldlaevastikus lõpetasid 21. kohal Jaan Akermann Pärnu Jahtklubist, 29. kohal Hardi Laurits Tartu Jahtklubi Merikotas. Kuldgrupis võistles MMi parimate kohtade eest 53 sportlast. Hõbegrupi võitis Marek Lentsius Tartu Jahtklubist Merikotkas ja kolmanda koha saavutas Kevin Krass Saaremaa Merispordiseltsist. Hõbelaevastikus lõpetasid 6. kohal Rene Saaremaa Merispordiseltsist, 19. kohal Rasmus Maalinn Pärnu Jahtklubist, 31. kohal Jürgen Kukk Tartu Jahtklubi Merikotast, 39. kohal Karl-Robert Trink Pärnu Jahtklubist, 44. kohal Toivo Aardemaa Haapsalust.
Pronkslaevastikus lõpetas 16.kohal Valdo Pärtel Haapsalust.
Kokku võistles MMil 12 eestlast. Kokku osales DN-klassi MMil 160 sportlast 14 riigist, kes jätkavad neljapäeval võistlemist 29. jaanuraini selguva Euroopa meistritiitli nimel.

Tulemused